Blog

A nappali függöny – hogyan válassz

2020.12.04 09:00
A nappali függöny – hogyan válassz

Függönyválasztás előtt állsz? Esetleg újradekoráltad a nappalit, és jó lenne egy hozzáillő függöny?

A nappali függöny kiválasztása egy fontos lépés, hiszen időnk egy igen nagy részét a nappaliban töltjük, fontos a kellemes hangulat és a szép kiegészítők.

A nappali függöny színe

A legegszerűbb és legklasszikusabb a fehér szín. Szinte mindenhez illik és nincs vele sok gond. Akkor sem kell lecserélned, ha költözöl, vagy ha újrafestenéd a nappalit, vagy esetleg egy új, színes ülőgarnitúrával gazdagodik a lakásod. Finoman elegáns, ugyanakkor egy színes sötétítő mellett nem kelt túl komoly benyomást.

Ha azonban valami merészebbre vágysz nappali függöny tekintetében, akkor számtalan szín közül választhatsz. A gyönyörű napsárgától a természetes színeken át az egészen extrém vörösig. Hogy mi illik az ablakodba, azt mind a személyiséged és a nappalid berendezése kell, hogy meghatározza.

Hossz

A nappali függöny hossza leginkább az ablaktól függ. Ha plafontól padlóig tartó ablakaid, erkélyajtód van, akkor rövid függöny fel sem merülhet, magától értetődő a földig érő, hosszú függöny. Ezek nagyon szépen mutatnak a nagy ablaktáblák előtt.

Ha azonban normál méretű az ablak a nappalidban, akkor a függöny hossza tetszőlegesen variálható. Lehet hosszabb, mint az ablak, de jellemzően inkább az ablakpárkány fölött szokott végződni valamivel.

Amennyiben növényeket akarsz tartani a párkányon, akkor nem érdemes hosszúra hagyni a függönyt. Lehet íves is a függöny, vagyis a két széle hosszabb, míg középen egészen rövid.

Minta

A nappali függöny általában nem mintás, de természetesen ettől is el lehet térni. Egy finom, ízléses csipke feldobhatja az egész nappalit.

Összefoglalva, mielőtt függönyt vásárolsz a nappaliba, érdemes átnézni a helyiséget: milyen színek és anyagok dominálnak, tervezel-e felújítani a későbbiekben, tervezel-e új bútorokat a jövőben.

Nappaliba függönyt

Ha szeretnél valami színeset a nappalidba akkor nézd meg a fukszia, vagy a félorganza függönyeinket is.

Számításba kell venni az ablakok formáját és méretét, és azt is, hogy ha van ablakpárkány, akkor igénybe akarod-e venni pl. szobanövények tárolásához. Ez mind közrejátszhat a döntésedben, de azt se felejtsd el átgondolni, hogy neked milyen színű és típusú függöny tetszene leginkább.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu