Blog

Milyen a jó függöny dekoráció?

Erre kérdésre nem olyan egyszerű a válasz, mint gondolnánk. A függöny már önmagában is egy dekorációs elem. Persze funkciója is van, de nagyon fontos, hogy díszíti az ablakot, a helyiséget. Egy függönyt dekorálni körültekintően érdemes: ne legyen túl kirívó, maradjunk az ízlésesség határain belül, és persze vegyük figyelembe a helyiség stílusát, berendezési tárgyait és azoknak anyagait. A jó függöny dekoráció tehát általában több mindentől függ. Másképp kell dekorálni a nappali függönyét, mint a gyerekszobát, vagy a hálószobát.

A legjobb függöny elkötési ötletek

A lakberendezők és a háziasszonyok többsége is úgy véli, hogy egy lakás akkor válik igazán otthonná, amikor felkerülnek a függönyök. A férfiak ezzel nem feltétlen értenek egyet, de a függönyök jelenléte valóban fontos a harmonikus otthon kialakításában.

Egészen másképp mutat egy függöny nélküli nappali, mint az, ahol a függönyön keresztül lágyan szűrődik be a fény. A függönyök tehát fontos dekor és lakberendezési elemek, amiknek fontos funkciója is van: kizárni a kíváncsi tekinteteket vagy épp a napfényt a lakásból. Stílustól függően variálhatók és díszíthetők. Használhatod őket kiengedve, vagy oldalra felkötve is. Ehhez összegyűjtöttük a legjobb függöny elkötési ötletek listáját.

2022.02.25 12:30
Függönytartók fajtái

Ahogy függönyből, és minden egyéb lakberendezési tárgyból, így függönytartóból is többféle létezik. A függönytartók széles választékán nem mindig egyszerű eligazodni. Márpedig az összhang kialakítása érdekében nem árt, ha a karnis beleillik a lakás hangulatába, ha passzol a függönyhöz. Lássuk, milyen fajtákkal találkozhatsz.

Mekkora függönykarnist vegyek?

A függönykarnis helye és mérete egy alapvető tényező a helyesen és ízlésesen berendezett otthon kialakítása során. Mielőtt nekivágsz a vásárlásnak, több dolgot is gondolj át, például hogy mekkora az ablak, ami elé a függönyt szeretnéd, milyen funkciója lesz a függönynek. stb. Mutatunk néhány tippet a kiválasztáshoz.

Bútorszövet antik bútorhoz

Régi, letűnt idők hagyatékai az antik bútorok, azonban sokan ma is előszeretettel alkalmazzák őket használati-, vagy dísztárgyként. Ezeket a bútorok sokkal inkább gondosabb karbantartást igényelnek, mint az új típusú fotelek és kanapék. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van a tulajdonodban ilyen tárgy, akkor valószínűleg szembetaláltad már magad a felújítás problémájával.

Amennyiben antik bútoraidat szeretnéd újrakárpitoztatni, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű, antik bútorhoz való bútorszövet kerüljön rájuk.

Manapság a kárpitos szakma már nem annyira elterjedt, mint régen, de az antik tárgyakat mindenképp érdemes profi szakemberre bízni. A régi bútorok értékén sokat ronthat egy-egy szakadás, kopott felületű szövet, meglazult rugók. Ha továbbra is használni szeretnéd ezeket a tárgyakat, akkor ideje felfrissíteni őket új alkatrészekkel, és új, minőségi bútorszövettel.

Milyen bútorszövetet válasszak?

A bútorszövet választására nagy hangsúlyt kell helyezni, hiszem később meghatározhatja az egész helyiség hangulatát, összeképét. Nem mindegy azonban, hogy milyen szempontok alapján választasz. Bútorszövet választásakor az esztétika mellett nagyon fontos szempont a praktikus igények felmérése is. Hiszen lehet, hogy egy szuperül kinéző darabot választasz, ami aztán 1-2 éven belül tönkremegy a használattól, és újra le kell cserélni. Ezért fontos előre átgondolni, hogy milyen használatnak lesz kitéve a szövet, így ennek megfelelően tudsz választani, ami elősegíti az anyag hosszú élettartamát.

2021.12.08 17:00
Függöny a radiátor felett

A legtöbb házban és lakásban a fűtőtest, így a radiátor is, az ablak alatt helyezkedik el, így magától értetődő, hogy a függöny a radiátor felett lesz. Ezt függönyválasztásnál észben kell tartani. Nyáron nem sok vizet zavar a radiátor, nem is árt neki, ha kicsit eltakarja a függöny. Fűtési szezonban viszont nem szerencsés, ha rálóg a radiátorra a függöny, mert felfogja a hőt, ezáltal ront a fűtés hatásfokán, sőt a forró fűtőtesttől a műszálas anyagok akár meg is olvadhatnak. Mi a megoldás tehát?

Hány méter függönyt vegyek?

Függöny vásárlása előtt állsz? Remek! Ha megvan a kiszemelt szín és árnyalat, akkor már csak a méretben kell döntésre jutnod. Itt gyakran elbizonytalanodnak, vagy helytelenül számolnak a vásárlók. Segítünk, hogy sikerüljön a megfelelő méretet vásárolnod.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu