Blog

Milyen színű legyen a függöny?

Felújításkor, vagy új házba, lakásba költözés után az egyik nagy kérdés, ami ilyenkor szinte mindig felmerül, hogy milyen színű legyen a függöny? Ez elsőre nem tűnik bonyolult döntésnek, pedig nem is annyira egyszerű, mint gondolnád. A függönynek ugyanis nemcsak az a funkciója, hogy takarja az otthonodat a kíváncsi szemek elől, hanem dekorálja is a szobát. Ezért fontos ügyelni a színre és az anyagra is. Lássuk, mire kell figyelned a választásnál!

Térelválasztó függöny a lakásban

A lakberendezésben az az izgalmas, hogy kreatív lehetsz, új megoldásokat próbálhatsz ki, sőt tulajdonképpen új tereket hozhatsz létre a lakáson belül bizonyos eszközök segítségével. Az egyik ilyen nagyszerű eszköz a térelválasztó függöny. Bizony, függönyt nem csak ablakra tehetsz! Nagyszerű megoldás lehet, ha le kell választanod egy részt az otthonodból.

Függöny ötletek kis ablakra

A jó függöny öltözteti a szobát. Segítségével otthont teremtünk, dekorálunk. Nincs ez másképp kis ablakok és kis helyiségek esetében sem. Kis ablakok a legtöbb lakásban és házban a konyhában találhatók, így a konyhafüggöny kiválasztásakor erre külön figyelni kell. A megfelelő függöny kiválasztásakor nagyon fontos a méret, körültekintően kell eljárnod a vásárlás során. Lássuk, milyen kis ablakra való függöny ötletek léteznek.

Milyen a jó függöny dekoráció?

Erre kérdésre nem olyan egyszerű a válasz, mint gondolnánk. A függöny már önmagában is egy dekorációs elem. Persze funkciója is van, de nagyon fontos, hogy díszíti az ablakot, a helyiséget. Egy függönyt dekorálni körültekintően érdemes: ne legyen túl kirívó, maradjunk az ízlésesség határain belül, és persze vegyük figyelembe a helyiség stílusát, berendezési tárgyait és azoknak anyagait. A jó függöny dekoráció tehát általában több mindentől függ. Másképp kell dekorálni a nappali függönyét, mint a gyerekszobát, vagy a hálószobát.

A legjobb függöny elkötési ötletek

A lakberendezők és a háziasszonyok többsége is úgy véli, hogy egy lakás akkor válik igazán otthonná, amikor felkerülnek a függönyök. A férfiak ezzel nem feltétlen értenek egyet, de a függönyök jelenléte valóban fontos a harmonikus otthon kialakításában.

Egészen másképp mutat egy függöny nélküli nappali, mint az, ahol a függönyön keresztül lágyan szűrődik be a fény. A függönyök tehát fontos dekor és lakberendezési elemek, amiknek fontos funkciója is van: kizárni a kíváncsi tekinteteket vagy épp a napfényt a lakásból. Stílustól függően variálhatók és díszíthetők. Használhatod őket kiengedve, vagy oldalra felkötve is. Ehhez összegyűjtöttük a legjobb függöny elkötési ötletek listáját.

2022.02.25 12:30
Függönytartók fajtái

Ahogy függönyből, és minden egyéb lakberendezési tárgyból, így függönytartóból is többféle létezik. A függönytartók széles választékán nem mindig egyszerű eligazodni. Márpedig az összhang kialakítása érdekében nem árt, ha a karnis beleillik a lakás hangulatába, ha passzol a függönyhöz. Lássuk, milyen fajtákkal találkozhatsz.

Mekkora függönykarnist vegyek?

A függönykarnis helye és mérete egy alapvető tényező a helyesen és ízlésesen berendezett otthon kialakítása során. Mielőtt nekivágsz a vásárlásnak, több dolgot is gondolj át, például hogy mekkora az ablak, ami elé a függönyt szeretnéd, milyen funkciója lesz a függönynek. stb. Mutatunk néhány tippet a kiválasztáshoz.

Bútorszövet antik bútorhoz

Régi, letűnt idők hagyatékai az antik bútorok, azonban sokan ma is előszeretettel alkalmazzák őket használati-, vagy dísztárgyként. Ezeket a bútorok sokkal inkább gondosabb karbantartást igényelnek, mint az új típusú fotelek és kanapék. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van a tulajdonodban ilyen tárgy, akkor valószínűleg szembetaláltad már magad a felújítás problémájával.

Amennyiben antik bútoraidat szeretnéd újrakárpitoztatni, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű, antik bútorhoz való bútorszövet kerüljön rájuk.

Manapság a kárpitos szakma már nem annyira elterjedt, mint régen, de az antik tárgyakat mindenképp érdemes profi szakemberre bízni. A régi bútorok értékén sokat ronthat egy-egy szakadás, kopott felületű szövet, meglazult rugók. Ha továbbra is használni szeretnéd ezeket a tárgyakat, akkor ideje felfrissíteni őket új alkatrészekkel, és új, minőségi bútorszövettel.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu