Blog

Fényáteresztő függöny anyagok

A fényáteresztő függönyök között talán legismertebb s a legkedveltebb az organza, mely lehet félorganza, francia organza, maratott organza. Őt követi népszerűségében a voile, a sable, jacqard, a tüll, a klöpli, a struktúr, a muszlin és a batiszt.

Néhány további tudnivaló a fényáteresztő függöny anyagokról:

Sötétítő függöny anyagok

Legkedveltebb sötétítő függöny anyagok a teljesség igénye nélkül: taft, szatén, brokát, vászon, damaszt

A sötétítő függönyök között meg kell említenünk a dim out és a black out függönyöket, melyek között az a különbség, hogy a dim out függöny kissé fényáteresztő , úgy 75%ban sötétít, a black out, mint neve is mutatja nagyon jól szűr, szinte 100%ban sötétít. 

Függönyvasalás egyszerűen

A függönyvasalás nem egy kedvelt háztartási feladat. Azonban ha könnyen gyűrődő függönyöd van, és szeretnéd, ha tökéletesen függne a karnisról, akkor nincs mese, elő kell kapni a vasalót. Néhány tipp megkönnyítheti a munkát.

Bevált praktikák függöny áztatása esetén

Egy idő után sajnos a legszebb függöny is bekoszolódik. Különösen a klasszikus fehér függönyökön szokott meglátszódni az idő múlása: a szálak közé lerakodótt por miatt szürkés árnyalatuk lesz, amitől nem egyszerű megszabadulni. Ilyenkor egy-két bevált házi praktika nagyobb segítséget nyújthat, mint a drága mosószerek.

A függöny áztatása mosás előtt nagyon fontos ilyen esetben, azonban nem mindegy, hogy miben áztatjuk.

Hány fokon kell mosni a függönyt?

A nagytakarítások során talán az egyik legnagyobb kihívás a függönyök leszedése, áztatása, mosása, vasalása és visszarakása a karnisra. Ez mind elég hosszadalmas, és nagy odafigyelést igénylő feladat.

Sokan nem tudják például, hogy hogyan érdemes megkönnyíteni a folyamatot, vagy hogy hány fokon kell mosni a függönyt.

Hogyan válassz függönykarnist?

A függönykarnis kiválasztása sok tényezőtől függ. Mivel ma már számtalan féle függöny és karnis vásárolható, vegyük át, hogy hogyan válassz függönykarnist!

2021.01.17 17:00
Függöny csipeszelés

Megvannak az új függönyök, már csak fel kéne tenni őket? A függöny csipeszelés nem egy kímélő feladat. Eleve fel kell állnod valamire, hogy elérd a karnist, majd nyújtózkodnod kell a csipeszekért…. nem egy leányálom.

Ha nem akarsz órákig a plafon felé nézni, miközben beáll a nyakad és kicsavarodnak a karjaid, akkor olvasd el és alkalmazd az alábbi tippeket.

Függöny fehérítési tippek

Az egykoron ragyogó fehér, de mára már elszürkült vagy besárgult függönyök a legszebben berendezett helyiségre is rányomhatják a bélyegüket. Függönyök esetén azonban nem érdemes a hipóhoz vagy egyéb klórtartalmú vegyszerekhez fordulni, mert sárgíthatják az anyagot. Jobban jársz, ha hagyományos háztartási praktikákat vetsz be a foltok ellen.

Lássuk, milyen függöny fehérítési tippek vannak.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu