Blog

Elegáns sötétítő függönyök

Ki mondta, hogy a sötétítő függöny csak matt, egyszerű, egyszínű lehet? Egy jó sötétítő is dekorál, csakúgy, mint a fényáteresztő függönyök. Fantasztikus anyagok léteznek, amikből gyönyörű és elegáns függönyöket lehet varratni, ezért ha elegáns függönyre vágysz, ne érd be kevesebbel! Bátran ints búcsút az unalmas, hétköznapi függönyöknek, és dobd fel a lakást valami vagányabb, dekoratív textillel!

Sötétítő függöny – milyen színűt válassz?

Sötétítő függöny vásárlásakor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen színű legyen az anyag. Fontos, hogy a szín tükrözze a szoba hangulatát, ne üssön el a bútorok, berendezés színétől

Sötétítő függöny fajták

A sötétítő vagy fényzáró függönyök fontos kiegészítői a lakásnak. Különösen ott van rájuk szükség, ahol nem áll rendelkezésre redőny, reluxa vagy más árnyékolási módszer. Míg a fényáteresztő függönyök funkciója elsősorban a szoba dekorálása, addig a sötétítők komoly feladatot látnak el: ahogy a nevükben is benne van, árnyékolnak, sötétítenek, kizárják a fényt a lakásból. Nem mindegy azonban, hogy melyik fajtát vásárolod.

Lássuk, milyen sötétítő függöny fajták vannak!

2022.10.08 17:00
Függöny kiegészítők

A függönyöknek többféle kiegészítője létezik, amik azt hivatottak elérni, hogy szebb legyen az összhatás. Ilyenek a díszes karnisok, a karnisvégek, az elkötőszalagok, és a behúzók is. Hiszen valljuk be, sokkal jobban mutat a függöny, ha szépen ráncolva van, és megfelelő az esése, mintha csak simán fel lenne csipeszelve, nem igaz?

Az elkötő is sokat dob az összhatáson, hiszen remekül tud mutatni egy szép szalaggal oldalra felkötött függöny. Ezeket a kiegészítőket egy kis kézügyességgel otthon is el lehet készíteni.

Mutatjuk, mire van szükség a függöny behúzó varrása esetén.

Milyen színű legyen a függöny?

Felújításkor, vagy új házba, lakásba költözés után az egyik nagy kérdés, ami ilyenkor szinte mindig felmerül, hogy milyen színű legyen a függöny? Ez elsőre nem tűnik bonyolult döntésnek, pedig nem is annyira egyszerű, mint gondolnád. A függönynek ugyanis nemcsak az a funkciója, hogy takarja az otthonodat a kíváncsi szemek elől, hanem dekorálja is a szobát. Ezért fontos ügyelni a színre és az anyagra is. Lássuk, mire kell figyelned a választásnál!

Térelválasztó függöny a lakásban

A lakberendezésben az az izgalmas, hogy kreatív lehetsz, új megoldásokat próbálhatsz ki, sőt tulajdonképpen új tereket hozhatsz létre a lakáson belül bizonyos eszközök segítségével. Az egyik ilyen nagyszerű eszköz a térelválasztó függöny. Bizony, függönyt nem csak ablakra tehetsz! Nagyszerű megoldás lehet, ha le kell választanod egy részt az otthonodból.

Függöny ötletek kis ablakra

A jó függöny öltözteti a szobát. Segítségével otthont teremtünk, dekorálunk. Nincs ez másképp kis ablakok és kis helyiségek esetében sem. Kis ablakok a legtöbb lakásban és házban a konyhában találhatók, így a konyhafüggöny kiválasztásakor erre külön figyelni kell. A megfelelő függöny kiválasztásakor nagyon fontos a méret, körültekintően kell eljárnod a vásárlás során. Lássuk, milyen kis ablakra való függöny ötletek léteznek.

Milyen a jó függöny dekoráció?

Erre kérdésre nem olyan egyszerű a válasz, mint gondolnánk. A függöny már önmagában is egy dekorációs elem. Persze funkciója is van, de nagyon fontos, hogy díszíti az ablakot, a helyiséget. Egy függönyt dekorálni körültekintően érdemes: ne legyen túl kirívó, maradjunk az ízlésesség határain belül, és persze vegyük figyelembe a helyiség stílusát, berendezési tárgyait és azoknak anyagait. A jó függöny dekoráció tehát általában több mindentől függ. Másképp kell dekorálni a nappali függönyét, mint a gyerekszobát, vagy a hálószobát.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu kelkoo.hu