Blog

Mintás ágyneműhuzatok a kényelmes alváshoz

Amikor a hálószobát szeretnéd feldobni, a mintás ágyneműhuzatok mindig nagyszerű megoldást jelentenek. A virágmintáktól az absztrakt mintákig ezek a huzatok személyiséget és stílust kölcsönözhetnek bármelyik hálószobának. Nemcsak jól néznek ki, hanem megvédik a paplant és a párnát a szennyeződésektől, a portól és más elemektől. Nézzük meg közelebbről a mintás ágyneműhuzatok előnyeit, a rendelkezésre álló különböző mintákat, a népszerű mintákat, és azt, hogyan válasszuk ki a megfelelőt.

2023.04.03 10:28
Az ágyneműhuzat mosása

Hogyan kell tisztítani az ágyneműhuzatokat?

Amikor az ágyad tisztán és frissen tartásáról van szó, az ágyneműhuzat mosása bizony az egyik legfontosabb része az összképnek. Ha megfelelően tisztán tartod az ágyneműhuzatok akkor az nem csak abban segít, hogy ágyad a lehető legjobban nézzen ki, hanem abban is, hogy megvédd ágyadat a szennyeződésektől, portól és allergénektől. Íme egy útmutató arról, hogyan moshatod ki az ágyneműhuzatodat.

Elegáns sötétítő függönyök

Ki mondta, hogy a sötétítő függöny csak matt, egyszerű, egyszínű lehet? Egy jó sötétítő is dekorál, csakúgy, mint a fényáteresztő függönyök. Fantasztikus anyagok léteznek, amikből gyönyörű és elegáns függönyöket lehet varratni, ezért ha elegáns függönyre vágysz, ne érd be kevesebbel! Bátran ints búcsút az unalmas, hétköznapi függönyöknek, és dobd fel a lakást valami vagányabb, dekoratív textillel!

Sötétítő függöny – milyen színűt válassz?

Sötétítő függöny vásárlásakor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen színű legyen az anyag. Fontos, hogy a szín tükrözze a szoba hangulatát, ne üssön el a bútorok, berendezés színétől

Sötétítő függöny fajták

A sötétítő vagy fényzáró függönyök fontos kiegészítői a lakásnak. Különösen ott van rájuk szükség, ahol nem áll rendelkezésre redőny, reluxa vagy más árnyékolási módszer. Míg a fényáteresztő függönyök funkciója elsősorban a szoba dekorálása, addig a sötétítők komoly feladatot látnak el: ahogy a nevükben is benne van, árnyékolnak, sötétítenek, kizárják a fényt a lakásból. Nem mindegy azonban, hogy melyik fajtát vásárolod.

Lássuk, milyen sötétítő függöny fajták vannak!

2022.10.08 17:00
Függöny kiegészítők

A függönyöknek többféle kiegészítője létezik, amik azt hivatottak elérni, hogy szebb legyen az összhatás. Ilyenek a díszes karnisok, a karnisvégek, az elkötőszalagok, és a behúzók is. Hiszen valljuk be, sokkal jobban mutat a függöny, ha szépen ráncolva van, és megfelelő az esése, mintha csak simán fel lenne csipeszelve, nem igaz?

Az elkötő is sokat dob az összhatáson, hiszen remekül tud mutatni egy szép szalaggal oldalra felkötött függöny. Ezeket a kiegészítőket egy kis kézügyességgel otthon is el lehet készíteni.

Mutatjuk, mire van szükség a függöny behúzó varrása esetén.

Milyen színű legyen a függöny?

Felújításkor, vagy új házba, lakásba költözés után az egyik nagy kérdés, ami ilyenkor szinte mindig felmerül, hogy milyen színű legyen a függöny? Ez elsőre nem tűnik bonyolult döntésnek, pedig nem is annyira egyszerű, mint gondolnád. A függönynek ugyanis nemcsak az a funkciója, hogy takarja az otthonodat a kíváncsi szemek elől, hanem dekorálja is a szobát. Ezért fontos ügyelni a színre és az anyagra is. Lássuk, mire kell figyelned a választásnál!

Térelválasztó függöny a lakásban

A lakberendezésben az az izgalmas, hogy kreatív lehetsz, új megoldásokat próbálhatsz ki, sőt tulajdonképpen új tereket hozhatsz létre a lakáson belül bizonyos eszközök segítségével. Az egyik ilyen nagyszerű eszköz a térelválasztó függöny. Bizony, függönyt nem csak ablakra tehetsz! Nagyszerű megoldás lehet, ha le kell választanod egy részt az otthonodból.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu kelkoo.hu