Blog

Milyen függönyök kellenek a szobába?

Mielőtt függönyvásárlásra indulsz, gondold át, hogy melyik szobába milyen függönyök lennének ideálisak? Mivel teljesen más típus mutat jól a nappaliban, a hálóban vagy a konyhában, ezért ne akard az egész lakást egyforma függönnyel díszíteni.

Organza függöny: különleges dekoranyag

Az organza függöny anyagok igazán különlegesek több szempontból is. Speciális anyaguknak köszönhetően remekül díszítik az ablakokat, elegáns és mégis könnyed, játékos hatást keltenek a nappaliban, a hálóban, vagy akár az irodában.

Az organzát eredetileg estélyi, báli ruhákhoz és menyasszonyi ruhakölteményekhez használták, függönyként való alkalmazása nemrég terjedt csak el. És milyen szerencse, hogy elterjedt! Új utakat nyitva így a lakberendezés, lakásdekor témakörben.

Sötétítő függöny kiegészítők: az összefogó

Felkerült otthonra az új sötétítő függöny, de összefogó még nincs? Akkor itt az ideje beszerezned! Akkor is jó megoldás, ha a régi függönyöket dobnád fel valami vagány megoldással. Nézzük, mire is jó ez a kiegészítő!

Fényáteresztő függöny anyagok

A fényáteresztő függönyök között talán legismertebb s a legkedveltebb az organza, mely lehet félorganza, francia organza, maratott organza. Őt követi népszerűségében a voile, a sable, jacqard, a tüll, a klöpli, a struktúr, a muszlin és a batiszt.

Néhány további tudnivaló a fényáteresztő függöny anyagokról:

Sötétítő függöny anyagok

Legkedveltebb sötétítő függöny anyagok a teljesség igénye nélkül: taft, szatén, brokát, vászon, damaszt

A sötétítő függönyök között meg kell említenünk a dim out és a black out függönyöket, melyek között az a különbség, hogy a dim out függöny kissé fényáteresztő , úgy 75%ban sötétít, a black out, mint neve is mutatja nagyon jól szűr, szinte 100%ban sötétít. 

Függönyvasalás egyszerűen

A függönyvasalás nem egy kedvelt háztartási feladat. Azonban ha könnyen gyűrődő függönyöd van, és szeretnéd, ha tökéletesen függne a karnisról, akkor nincs mese, elő kell kapni a vasalót. Néhány tipp megkönnyítheti a munkát.

Bevált praktikák függöny áztatása esetén

Egy idő után sajnos a legszebb függöny is bekoszolódik. Különösen a klasszikus fehér függönyökön szokott meglátszódni az idő múlása: a szálak közé lerakodótt por miatt szürkés árnyalatuk lesz, amitől nem egyszerű megszabadulni. Ilyenkor egy-két bevált házi praktika nagyobb segítséget nyújthat, mint a drága mosószerek.

A függöny áztatása mosás előtt nagyon fontos ilyen esetben, azonban nem mindegy, hogy miben áztatjuk.

Hány fokon kell mosni a függönyt?

A nagytakarítások során talán az egyik legnagyobb kihívás a függönyök leszedése, áztatása, mosása, vasalása és visszarakása a karnisra. Ez mind elég hosszadalmas, és nagy odafigyelést igénylő feladat.

Sokan nem tudják például, hogy hogyan érdemes megkönnyíteni a folyamatot, vagy hogy hány fokon kell mosni a függönyt.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu