Blog

Dobd fel az otthonodat egyedi mintás horgolt díszterítőkkel!

2020.11.18 10:00
Dobd fel az otthonodat egyedi mintás horgolt díszterítőkkel!

Horgolt és hímzett díszterítőkkel könnyedén feldobhatod az otthonodat, miközben kedves emlékeket is felidézhetsz általuk. Gyönyörű egyedi mintás horgolt díszterítőkkel nem csak ünnepek alkalmával, hanem az év bármely részében stílusosan dekorálhatod az asztalaid vagy más bútoraid.

A díszterítők a múlt emlékei

Sokan a nagyszüleink otthonaira asszociálunk a díszterítők hallatán, melyek a komódokat vagy az asztalokat dekorálták, amikor épp nem voltak használatba véve. A képzeletedben visszaidézed nagymamád, aki a karosszékben ülve izgatottan készítette a legújabb darabot. Talán a frissen sült sütemény illatára is emlékszel. A közösen eltöltött ünnepek is eszedbe jutnak, amikor a különlegesebb darabok díszítették a lakást. Bár ezek legtöbbször már csak emlékek, van egy jó hírünk. A hímzett és horgolt díszterítők ismét divatba jöttek. 

Horgolt terítők és kiegészítők a lakás díszei

Ráadásul nem csak horgolt terítők, hanem párnahuzatok, horgolt díszpárnák is egyre több helyen felbukkannak, nem csak a húsvéti vagy karácsonyi ünnepek alkalmával, hanem a lakás állandó díszeiként is.

Bár díszterítők számos különböző anyagból készülhetnek, például gépi gobelin, brokát-hatású, bársony, plüss vagy zsenília, ezek a horgolt díszterítők szinte kivétel nélkül pamutból vannak, és különféle színes hímzett mintákkal vannak ellátva. Leggyakoribban a növényi motívumok, levelek, virágok bukkannak fel, de lehetnek bájos gyerekfigurák vagy egyéb nonfiguratív ábrák is rajtuk. Egyes horgolt terítők karácsonyi vagy húsvéti motívumokban gazdagok, és csak az ünnepek alatt kerülnek elő a szekrény mélyéből.

Hímzett virágmintás horgolt díszterítő

Szerezd be a legszebb díszterítőket online

Jól mutatna a te otthonodban is például egy tavaszias, horgolt díszterítő üde virágmintákkal, melyet a friss tulipánokkal teli váza alá tudnál rakni? Te is szeretnél hímzett díszterítőt otthonra, de nincs időd megtanulni horgolni és hímezni? Szerencsére nem is kell. Elég csak körülnézned a boltunk kínálatában, hogy megtaláld a számodra is tetszetős darabokat, melyeket könnyedén megrendelhetsz online is.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu