Blog

Elegáns sötétítő függönyök

2023.01.10 10:00
Elegáns sötétítő függönyök

Ki mondta, hogy a sötétítő függöny csak matt, egyszerű, egyszínű lehet? Egy jó sötétítő is dekorál, csakúgy, mint a fényáteresztő függönyök. Fantasztikus anyagok léteznek, amikből gyönyörű és elegáns függönyöket lehet varratni, ezért ha elegáns függönyre vágysz, ne érd be kevesebbel! Bátran ints búcsút az unalmas, hétköznapi függönyöknek, és dobd fel a lakást valami vagányabb, dekoratív textillel!

Létezik olyan anyag, aminek az egyik fele fényes, a másik matt. A fényes és a matt résznek a színe is különbözik (természetesen az árnyalatok nem ütnek el egymástól, pl. kék-szürke, korall-lazac párosításokkal találkozhatsz), viszont tetszőlegesen használhatod mindkét oldalt színoldalként, akár váltogatva is. Ráadásul ez egy különleges szövésű, dim out technikával párosul, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb mértékben zárja ki a fényt a szobából, mint egy hagyományos sötétítő. Tehát tulajdonképpen hogy nagyon erős sötétítést lehet elérni vele, kb. 75-85%-ban kizárja a fényt, nagyon minimális napfény szűrődik át rajta.

Ezek a típusú anyagok általában poliészterből készülnek, és nem túl könnyűek, nem fogja a szél lebegtetni őket, kellemes esésük van. Az ilyen anyagok remekül dekorálnak, ráadásul varrható belőle díszpárnahuzat vagy ágytakaró is, így teljes lesz a színek összhangja a nappaliban vagy a hálóban.

A fényes és matt felületek pedig tetszőlegesen variálhatók, akár felváltva használatók a párnákon is.

Az egyszínű, minta nélküli függönyök nem csak elegánsak, hanem remekül párosíthatók mintás anyagokkal, például tapétával, vagy fényáteresztő függönnyel. Kiemelik egymás színeit, textúráját.

Egy elegáns sötétítő ráadásul nem csak otthonra lehet remek választás: dekoratív jellege miatt jól mutat irodákban, múzeumokban, magánrendelők várójában, kezelőben egyaránt. Hiszen sötétítésre nem csak otthon van igény.

Az irodában például jól jöhet a fényzáró függöny, ha prezentációt kell kivetíteni. A múzeumban kiállított műtárgyakat és óvni kell a napsugaraktól, a rendelőben pedig az orvosi műszerek és a felvételek miatt zárják ki időnként a napfényt. Sok helyen ízlésesebb megoldás tehát egy mutatós sötétítő függöny, mint egy redőny vagy reluxa.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu