Blog

Fényáteresztő függöny anyagok

2021.03.13 12:00
Fényáteresztő függöny anyagok

A fényáteresztő függönyök között talán legismertebb s a legkedveltebb az organza, mely lehet félorganza, francia organza, maratott organza. Őt követi népszerűségében a voile, a sable, jacqard, a tüll, a klöpli, a struktúr, a muszlin és a batiszt.

Néhány további tudnivaló a fényáteresztő függöny anyagokról:

Jacqard: vagy hagyományosan csipkefüggöny. Természetesen ma már nem kézzel horgolják, jó fényáteresztő képességgel bír. Könnyen kezelhető, nem igényel vasalást.

Sable: a korábban említett, voile anyaghoz hasonlatos, de a változó szálvastagsággal szőtt textil durvább tapintású. Nehezebben gyűrődik, de vasalást igényel.

Voile: Az organzához képest tömörebb szerkezetű, kevésbé áttetsző, kevert szálainak köszönhetően inkább matt hatású anyag. Tapintását tekintve kevésbé lágy.  Vasalást igényel.

Organza: Laza szerkezetű, szinte áttetsző, de mégis merevebb anyag, melynek tapintása lágy, kellemes. Gyakran önmagában is elég, díszítés nélkül. Vasalást igényel

Tüll: korábban inkább ruházat részeként használták, s mindenkinek beugrik a balerinák sprőd tütüje, de a tüll anyag keményítetlen változatának használata igen dekoratív ablak öltöztető.

Klöpli: valójában jacquard függöny, azaz jacqard szalagokból összeállított nehéz pamutfüggöny.

Struktúr: valójában sok apró strukturált szövés jellemzi, mintha egy háló lenne. Kényesebb anyag a finom szövése miatt, így csak mosózsákban mosható, vasalást nem igényel.

Muszlin: finom, lágy esésű szövet, sokféle felhasználással.

Batiszt: kevert szálakból készített, lágy tapintású, könnyű függöny alapanyag, sűrűbb szövésű, mint a muszlin anyag. 

A nálunk vásárolható függönyök esetén a kezelhetőséget minden esetben feltüntetjük. 

Nézd meg fényáteresztő függönyeinket »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu