Blog

Függöny csipeszelés

2021.01.17 17:00
Függöny csipeszelés

Megvannak az új függönyök, már csak fel kéne tenni őket? A függöny csipeszelés nem egy kímélő feladat. Eleve fel kell állnod valamire, hogy elérd a karnist, majd nyújtózkodnod kell a csipeszekért…. nem egy leányálom.

Ha nem akarsz órákig a plafon felé nézni, miközben beáll a nyakad és kicsavarodnak a karjaid, akkor olvasd el és alkalmazd az alábbi tippeket.

Mindenekelőtt fontos megemlíteni a biztonságos környezetet. Semmiképp se egy billegő székre állva próbáld elérni a karnist, mert könnyen baleset lehet a vége. Az asztal teteje sem jó ötlet, hasonló okokból. Mindenképp létrát alkalmazz a művelethez, lehetőleg olyat, ami csúszásmentes felülettel van ellátva, így minimalizálható a balesetek esélye.

Függöny csipeszelés egyszerűen? Lehetséges!

Az a legjobb, ha egy szoba létrára állva teszed a függönyt a helyére.

Szintén fontos még megemlíteni, hogy ha azt szeretnéd, hogy szépen ráncolt legyen a függöny, és szép legyen az esése, akkor érdemes behúzószalagot varrni vagy varratni bele. Mivel ez egy kicsit bonyolultabb dolog, mint egy szakadást megvarrni, így nem biztos hogy érdemes nekiálllnod. De egy varrónőnek ez nem okoz nagy problémát.

Megvan a létra, megvan a függöny, rajta a behúzó, és megvannak a csipeszek. Már csak fel kell tenni a helyére.

Ezt sokan úgy oldják meg, hogy elkezdik a csipeszelést, miközben a még szabadon levő függönyt tartják a kezükben, közben egyensúlyoznak a létrán. Ez a manőver egy nehéz sötétítővel kifejezetten kényelmetlen. Pedig az egyszerű függöny csipeszelés titka csak annyi, hogy nem te tartod a függönyt, amíg végigérsz a csipeszeken, hanem maguk a csipeszek.

Ez egy valóban egyszerű dolog: csiptesd fel a függöny két végét az első és az utolsó csipeszre. Majd keresd meg a középső csipeszt, és csiptesd rá a függöny közepét. Ezután már nincs is más dolgod, mint az így felosztott függönyt végigcsipeszelni a maradék csipesszel.

Ha kettő függönyöd van egy karnisra, akkor egyszerűen csak középen válaszd szét a csipeszeket, majd ugyanezen technika alapján tedd fel az egyik függönyt a karnis egyik felére, a másikat a másik felére.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu