Blog

Függöny felrakás egyszerűen

2020.11.22 09:00
Függöny felrakás egyszerűen

A függönyök nem mennek ki a divatból. Díszíthetnek nappalit, hálót, konyhát, lehetnek díszesek vagy egyszerűek, hosszúak vagy rövidek, ott a helyük minden lakásban. A függöny felrakás viszont nem kis feladat, lássuk, hogy tudod megoldani egyszerűen!

Előkészületek

Érdemes előre eldöntened, hogy szeretnéd-e, hogy a függöny ráncolt legyen. Ettől függ ugyanis, hogy kell-e bele kerülnie behúzószalagnak, ami a ráncokért lesz felelős.

A legtöbb függöny igényli a vasalást felrakás előtt A hőfok egyszerűen kideríthető, vásárláskor érdemes rákérdezni a szakáruházban, vagy tanulmányozni a kezelési útmutatót. Vasaláskor különösen ügyelj a szegélyekre, mert hajlamosak ráncolódni, gyűrődni. Ha olyan anyaghoz van szerencséd, ami könnyen ‘kirúgja’ magát, akkor a jövőben mosás után nem feltétlenül kell vasalnod, elég csak nedvesen feltenned a függönyt.

Az előkészületeknél fontos megemlíteni a létrát is. Semmiképp se az íróasztal tetején állva próbálkozz a függönyfelrakással, a biztonságos megoldás a létra és egy csúszásmentes cipő.

Függöny felrakás egyszerűen

A végeredmény mindig a szépen felrakott függöny.

Rögzítési módok

Attól függően, hogy milyen karnisod van, a rögzítés történhet pántokkal, csipeszekkel, vagy ringlikkel. Mindegyik egy picit más hatást kelt. Ha pántos, vagy bújtatós függönyöd van, akkor a szerencsések közé tartozol, hiszen ezek a technikák jóval egyszerűbbek mint a hagyományos csiptetős eljárás.

Aggodalomra akkor sincs okod, ha csipeszekkel van dolgod. Az alábbi technikával ugyanis egyszerűsíthető a feladat: oszd ketté a csipeszeket, majd a két szélsőre csiptesd fel a függöny 1-1 végét. így nem kell neked tartanod a függönyt, miközben kimerevedett nyakkal a plafon felé nézve próbálod felcsiptetni azt egyenletesen, hiszen a karnis tartja helyetted. Nemcsak neked lesz így egyszerűen könnyebb és gyorsabb dolgod, de a függöny sem fog gyűrődni felrakás közben. Ezt a módszert akkor is alkalmazhatod, ha kettő függönyt teszel fel. Oszd ketté a csipeszeket, és az egyik felére az egyik függönyt, a másik felére a másikat csiptesd fel.

Miután megvagy a felrakással, néhány órán át ne kösd fel a függönyt, csak hagyd, hogy kilógja magát. A súlynál fogva a megmaradt apró ráncok is kisimulnak. Ha már úgy látod, hogy nem maradt gyűrődés az anyagon, akkor tetszőlegesen átkötheted egy függöny szalaggal, vagy elhúzhatod.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu