Blog

Függöny javítása házilag

2020.12.29 14:10
Függöny javítása házilag

Minden háztartásban előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek, ez alól a függönyök sem kivételek. Könnyen szakadhatnak, bomolhatnak, a behúzó varrásáról nem is beszélve.

A függöny javítása házilag nem is olyan egyszerű dolog. Viszont mivel a függönyvásárlás nem olcsó mulatság, ezért érdemes a már meglévők javításába időt és energiát fektetni, ha még menthetők. Sajnos ugyanis nem lehet mindent megjavítani. Egy nagy szakadást, ami látható helyen van, nem igazán érdemes elkezdeni foltozgatni, mert nem lesz szép. Ilyenkor irány a függöny áruház vagy bolt, és mehet a csere.

Viszont ha alul megbomlik a szegés, mert beleakadt valamibe, akkor még ne szaladj a méteráru boltba, mert még simán menthető a dolog!

Mire lesz szükséged, hogy a függöny javítása sikeres legyen házilag is?

a függöny javítása nem könnyű, de megéri

Mindenekelőtt egy jó varrógépre.

Csak megbízható gépet használj, olyat, amit már próbáltál korábban. Az olcsó verziók ugyanis lehet, hogy több kárt okoznak az anyagban, mint hasznot. Ezen tehát nem érdemes spórolni. Amennyiben nem tervezel máskor varrni, és nem akarsz beruházni egy új gépbe, nyugodtan kérdezd meg a barátnőidet vagy anyukádat, hogy tudnak-e kölcsönadni egyet pár napra.

A másik fontos hozzávaló a megfelelő színű cérna. Amennyiben fehér függönnyel van dolgod, akkor könnyen találsz hozzá cérnát. A gond a különböző színek felkutatásánál kezdődik. Mindenképp profi boltokban vagy webshopokban nézelődj, hogy megfelelően passzoljon a szín!

Magától értetődő, hogy a varráshoz kell még egy jó olló és megfelelő méretű tű is. A varrásnál arra figyelj, hogy ne húzzon be sok anyagot a gép, mert csúnya ráncos lesz a függöny.

Amit még meg tudsz oldani otthon házilag, az a szegély, illetve a behúzó felvarrása. Ezek igényelnek ugyan némi utánajárást, főleg a behúzó, de gyakorló háziasszonyoknak ezek könnyen teljesíthetőek.

Természetesen, ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább kérd varrónő segítségét vagy ha már úgy döntöttél mégsem vágsz bele a függöny javításba, és újat szeretnél varratni, akkor kérj tőlünk ajánlatot itt »»

A függönyjavításhoz tartozik még a folttisztítás is. Hiszen a függönyök is bekoszolódhatnak, különösen a konyhában. Ilyenkor jól jön néhány házi praktika, a foltok eltüntetésére. Ilyen például a szódabikarbóna vagy a citrom.

Hiszen nem kell rögtön száműzni a lakástextilt néhány folt miatt. Érdemes bevetni jól bevált módszereket, ha pedig nem jársz sikerrel, akkor még mindig ott a profi tisztító.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu