Blog

Függöny kiegészítők

2022.10.08 17:00
Függöny kiegészítők

A függönyöknek többféle kiegészítője létezik, amik azt hivatottak elérni, hogy szebb legyen az összhatás. Ilyenek a díszes karnisok, a karnisvégek, az elkötőszalagok, és a behúzók is. Hiszen valljuk be, sokkal jobban mutat a függöny, ha szépen ráncolva van, és megfelelő az esése, mintha csak simán fel lenne csipeszelve, nem igaz?

Az elkötő is sokat dob az összhatáson, hiszen remekül tud mutatni egy szép szalaggal oldalra felkötött függöny. Ezeket a kiegészítőket egy kis kézügyességgel otthon is el lehet készíteni.

Mutatjuk, mire van szükség a függöny behúzó varrása esetén.

Ha otthon elkészíthető megoldásokra adod a fejed, akkor érdemes egyszerű anyagokkal kezdeni, mint például a vászon vagy a pamut.

Ha kezdő vagy, akkor semmiképp se a nagy becsben tartott, drága függönyökön gyakorolj, hanem az egyszerűbb változatokon, amiket aztán fel tudsz használni kevésbé frekventált helyeken. Egy egyszerű vászonfüggöny tökéletes választás lehet erre.

Behúzókból it többféle változat létezik, kapható műanyagból vagy textilből készült, egy- vagy többsoros is. Behúzó vásárláskor figyelj a hosszra: ezt a teljes függöny szélességéhez kell igazítani, nem az ablak méretéhez! Sőt, érdemes kicsit többet vásárolni, ha a széleket vissza szeretnéd hajtani.

A függöny behúzó varrása nem annyira bonyolult, mint gondolnád. Első lépésként rögzítsd a behúzót a függönyhöz, a felső részre, színoldalra.

Ehhez ajánlott gombostűt használni. Ha megfelelően rögzítetted, jöhet a varrás. Varráskor nagyon kell figyelni arra, hogy egyenesen varrj, és ne menj rá a húzószálakra, mert akkor megakadályozod később a függöny ráncolását.

A behúzó szalag alsó és felső szegélyét is varrd rá a függönyre. Ha megvagy a varrással, akkor csak húzd meg a zsinórt (érdemes rájuk stabil csomót kötni), és a függöny máris gyönyörűen ráncolódni fog. Szélesebb, pl. 5 centis szalag varrásnál az anyag közepét is végig lehet varrni a szép stabil hatás érdekében.

Ha megvagy a behúzóval, irány a létra, és csiptetheted is fel a karnisra a szépen ráncolt, új függönyödet! Amennyiben további díszítésre vágysz, akkor könnyen szert tehetsz egy-egy karnisvégre, vagy elkötőszalagra.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu