Blog

Függöny kikötők és behúzók – hogyan válassz?

2020.11.26 14:37
Függöny kikötők és behúzók – hogyan válassz?

Amennyiben már kiválasztottad a megvásárolni függönyt függönyöket és a karnist, még hátravan egy fontos lépés: a függöny kikötők és behúzók kiválasztása.

A behúzó a függöny tetejére kerül, és a funkciója nagyon fontos: felel a függöny megfelelő arányú ráncolódásáért, segítségével tökéletes esésű, mutatós ráncok érhetők el. Többféle változat kapható belőlük, és mindegyik másképp ráncolja a függönyt és más mennyiségű anyagot vezs fel.

Figyelni kell arra, hogy behúzó használatakor a függönyanyagból többet kell vásárolni, hiszen a ráncolás miatt akár a fél anyagmennyiség is ‘elveszhet’. Az már egyéni preferencia kérdése, hogy milyen sűrűk legyenek a ráncok, de úgy számolj, hogy vásárláskor nagyjából az ablakkeret szélességének a két-, két és félszeresét vágasd le az anyagból. A behúzók legtöbbször csipesszel vagy ráncszedőkampóval rögzíthetők.

Ezenkívül létezik bújtatós behúzószalag is, amit csipesz vagy kampó nélkül is fel lehet tenni, de választhatsz tépőzáras megoldást is.

függöny behúzó

A legkézenfekvőbb, ha színben és anyagban a függönyhöz illő behúzót választasz. Meglehetősen sokféle kapható belőlük, könnyen megtalálható az a szín és anyag, ami a leginkább illik a függönyödhöz.

A függönyre való felvarrás inkább gyakorlottabb háziasszonyoknak való feladat, ha nem vagy biztos a varrótudásodban, vagy nem szívesen bíbelődsz ilyesmikkel, akkor nyugodtan bízz meg egy varrónőt a feladattal.

A kikötő szalaggal nincsenek ilyen problémák, ezt varrni sem muszáj. A szín- és az anyag persze itt is számít: válassz olyat, ami passzol a függönyhöz. A klasszikus kikötőzsinóroknak díszített a végük, de tulajdonképpen egy egyszerű szalag is megteszi.

A színnek nem muszáj ugyanolyannak lennie, mint a függöny, nyugodtan játssz vele kicsit, de az összhatás szempontjából fontos, hogy harmonikus legyen a megjelenés. Illetve itt még azon is el kell gondolkoznod, hogy hova fogod kikötni a függönyt. Tehát előre fontold meg, hogy van-e lehetőséged egy kampót befúrni az ablakkeret melletti falba.

Ha nem akarod, hogy az összekötött függöny belógjon az ablakba, akkor a kampót ne közvetlenül a keret mellé tedd, hanem picit távolabb tőle. De ha nem akarod falhoz rögzíteni a kikötő szalagot, akkor sincs probléma, mert úgy is jól mutat, ha csak a függönyön van átkötve a szalag.

A függöny kikötők és behúzók megvásárlásával az utolsó simításokat is elvégezted, élvezheted a kellemes látványt otthon!

a jól megválasztott függöny behúzó és kikötő teszi tökéletessé az összképet

A jól megválasztott függöny kikötő teszi tökéletessé az összképet.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu