Blog

Függöny ötletek kis ablakra

2022.06.09 18:00
Függöny ötletek kis ablakra

A jó függöny öltözteti a szobát. Segítségével otthont teremtünk, dekorálunk. Nincs ez másképp kis ablakok és kis helyiségek esetében sem. Kis ablakok a legtöbb lakásban és házban a konyhában találhatók, így a konyhafüggöny kiválasztásakor erre külön figyelni kell. A megfelelő függöny kiválasztásakor nagyon fontos a méret, körültekintően kell eljárnod a vásárlás során. Lássuk, milyen kis ablakra való függöny ötletek léteznek.

Mielőtt függönyt vásárolsz, mindenképp mérd le az ablakot. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy ablakról van szó, a pontos méretekkel tisztában kell lenned, mielőtt nekiállsz a vásárlásnak.

A nagyon kicsi ablakok optikailag nagyíthatók, ha a karnist föléjük helyezed, így hosszítja a teret, máris nem lesz olyan zsúfolt benyomása a helyiségnek. Érdemes a karnist hosszabbra is tervezni, mint az ablakkeret, ezáltal is nagyobbnak tűnik majd az ablak. Amennyiben a párkányt tárolóként használod, akkor viszont ügyelj arra, hogy ne lógjon rá a függöny, tehát ne hagyd túl hosszúra.

Amennyiben konyhába keresel függönyt, ne feledkezz meg arról, hogy a függöny megfelelő fényt tudjon biztosítani a konyhai munkához. Nem szerencsés, ha a függöny elveszi a fényt a konyhai munkaterület elől, mert természetes fényben mindig jobb dolgozni, főzni. Persze emellett a kis méretű ablakra tervezett függönynek is ugyanúgy biztosítania kell a függönyöktől elvárható funkciókat: ne lehessen belátni, takarja a kedvezőtlen kilátást, ne akadályozza meg a megfelelő szellőztetést.

Amennyiben viszont szép a kilátás, akkor nyugodtan alkalmazz íves panoráma függönyt, hosszabbra hagyva a kis ablakon is jól fog mutatni. Konyha esetén fontos, hogy a függöny könnyen tisztítható legyen, mert a főzés során felszálló zsíros pára le tud ülni rajta.

Kis ablakra remek függöny ötletek a vitrázs vagy a roló típusú függönyök. Rolóból is többféle létezik (római, bécsi). Jó választás lehet az egy oldalra húzható és elköthető függöny is az ablak kis mérete miatt. Bátran kísérletezz kicsiben, és ami beválik, azt akár a lakás nagyobb ablakain is tudod majd alkalmazni.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu