Blog

A legjobb függöny elkötési ötletek

2022.04.14 11:09
A legjobb függöny elkötési ötletek

A lakberendezők és a háziasszonyok többsége is úgy véli, hogy egy lakás akkor válik igazán otthonná, amikor felkerülnek a függönyök. A férfiak ezzel nem feltétlen értenek egyet, de a függönyök jelenléte valóban fontos a harmonikus otthon kialakításában.

Egészen másképp mutat egy függöny nélküli nappali, mint az, ahol a függönyön keresztül lágyan szűrődik be a fény. A függönyök tehát fontos dekor és lakberendezési elemek, amiknek fontos funkciója is van: kizárni a kíváncsi tekinteteket vagy épp a napfényt a lakásból. Stílustól függően variálhatók és díszíthetők. Használhatod őket kiengedve, vagy oldalra felkötve is. Ehhez összegyűjtöttük a legjobb függöny elkötési ötletek listáját.

Talán a legnépszerűbb függöny elkötési ötlet, amikor az ablak két oldal felé vannak elkötve az anyagok. Ezáltal a kilátás szabadon marad, a függöny pedig gyönyörűen keretezi az ablakot. Szép ívet lehet így adni az anyagnak, lágyan esik, addig, amíg az elkötő össze nem fogja. Az elkötő ilyenkor lehet a falhoz is rögzítve egy kampó segítségével, így ha kiengednéd a függönyt, elég csak kiakasztani a kampóból az elkötőt. Az elkötő tetszőlegesen lehet szorosabbra vagy lazábbra fogva.

Persze különleges megoldásokból sincs hiány: a két függöny egész magasan is megköthető, hogy onnan hulljon alá az anyag nagy része. Ez akkor praktikus, ha nem akarod sokszor kikötni, hiszen akkor minden alkalommal létrára kéne mászni hozzá. Bár jól mutat ez a verzió is, érdemes átgondolni a célokat.

Függöny elkötési ötletek kapcsán fontos szót ejteni az elkötő zsinórok jelentőségéről. Nos, választékban és felhasználható anyagban a határ a csillagos ég.

A klasszikus megoldások a függöny saját anyagát alkalmazzák elkötőnek, de ennél számtalan kreatívabb verzió létezik. Elegáns helyeken remekül mutat egy gyöngysorból vagy egy szép szalagból készült elkötő, míg minimalistább otthonokban egy egyszerű zsinór vagy egy vászon masnis megoldás is megállja a helyét.

Elegáns és klasszikus megjelenést biztosítanak a sötétítő függönyeidnek

Léteznek csipkéből és fémből készült elkötők is. A lényeg, hogy harmóniában legyen az elkötő a függönnyel és a szoba többi berendezési tárgyával, így a végeredmény szemet gyönyörködtető lesz.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu