Blog

Hogyan válassz függönyt?

2020.10.05 08:30
Hogyan válassz függönyt?

Általában a falak színe és a bútorzat határozza meg, hogy milyen legyen a függönyünk és nem pedig fordítva.

Tehát a függönyt a már berendezett szobához válaszd, stílusban és színben is illeszkedjen a lakás adott részéhez. Attól is függ, hogy a nappali, a háló vagy a konyha éke lesz a darab. A nappaliba és a konyhába valószínűleg szeretnéd, ha valamilyen jó fényáteresztő képességekkel rendelkező függöny legyen, míg a hálóba kerülhet egy kevésbé világos textília.

A konyháról pár szóban: ha az ablak közel van a gáztűzhelyhez, érdemes egy vagy rögtön kettő rövidebb függönyt, esetleg csak drapériát választani. Itt valószínűleg még így is sűrűbben kell majd cserélned ezt, mint a lakás többi részében, de némileg megelőzheted a baleseteket és a foltokat.

Az ekrü, a krém és a fehér általában mindenhova illik, ezzel nem vállalsz akkora kockázatot. De ha már valamilyen mintával kombinálnád, akkor jobb tesztelni. Az anyag kiválasztásához is jól jönnek a különböző mintacsíkok, hiszen hatalmas a függönyválaszték. A lakásod stílusához vajon a matt voile, a fényes organza, a hagyományos Jacquard, a divatos batiszt vagy a természetes pamut illik jobban...

A sötétítők között felfedezhetünk némi fokozatokat. Vannak olyan sötétítők, melyek csak arra alkalmasak, hogy ne lássanak be az ablakunkon, de a szobában csak kis mértékben változtatják meg a fényviszonyokat. A sötétítés mértéke az enyhétől a fény teljes kizárásáig terjedhet, ezt a másik végletet képviselik az úgynevezett blackout, azaz fényzáró függönyök. Persze ezektől sem fog tökéletes sötétség uralkodni a szobában, hiszen ahhoz a karnisunkat is úgy kellene elhelyezni.

A sötétítő függöny hosszát úgy állapítsd meg, hogy a fényáteresztő függönyödnek a sötétítőnél pár cm-rel rövidebbnek kell lennie. Szélességre itt már nem kell duplával számolni.

Látad már a Függöny Sarok webáruház választékát?

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu