Blog

Így vásárolj függönyt – 7 tipp függönyvásárláshoz

2020.11.03 09:00
Így vásárolj függönyt – 7 tipp függönyvásárláshoz

Szeretnél új függönyt vásárolni, de nem tudod, hogy kezd neki? El vagy veszve az anyagok, minták és színek hatalmas választékában? Az alábbi bejegyzéssel segítünk kiigazodni a függönyök változatos világában.

Hasznos tippek függönyvásárláshoz, avagy így vásárolj függönyt

Melyik szobába kerül a függöny? Milyen stílust szeretnél elérni? Mennyi fényt legyen a szobában? Ezek azok a kérdések, melyekre legelőször választ kell adnod. Szobánkként különböző, de a szobán belül egyforma függönyöket érdemes választanod, hogy harmónia legyen a helyiségekben.

Fényáteresztő függönyök nappaliba

A nappali a családi élet színtere, érdemes áttetsző, fényáteresztő függönyöket beszerezned. Ezek a kellemes, vékony anyagú függönyök bár a fényt nagyrészét átengedik, a kíváncsi tekintetek elől mégis tökéletesen elhatárolnak. Praktikusak a földig érő, hosszú függönyök, melyek pasztellszínekben a legnépszerűbbek. A nappaliban a fényzáró függönyök szinte mindig csak dekorációs célt szolgálnak, színükkel tökéletesen illeszkedve a szoba berendezéséhez.

Válassz megfelelő színt: tippek függönyvásárláshoz

A Függöny Sarok webáruházban több száz minta és szín közül választhatsz.

A legjobb konyhai függönyök

A konyhákba elsősorban dekoratív jelleggel kerülnek a függönyök, elég csak egy kávéházi vagy vitrázs függöny, melyek nem takarják el az ablak egészét. Sötétítő függönyre általában itt sincs szükség. A rolók is népszerűek a konyhákban, mivel sokkal strapabíróbban és egyszerűen tisztíthatók, letörölhetők.

Függönyök gyerekszobába

Gyerekszobába mindig vidám, színes függönyt válassz, így barátságos hangulatot teremthetsz. Plusz pont, ha a mesevilágba is elrepítik a kisgyereket. Lehetnek mesehősök, állatok vagy különböző járműminták a függönyön.

Sötétítő függöny hálószobába

A hálószoba a pihenés színtere, harmonikus, bensőséges hangulatra törekedj a függöny kiválasztásakor. A hosszú függönyök együttese, azaz egy fényáteresztő és egy színes, fényzáró sötétítő függöny kombinációja a legideálisabb a hálóba. Érdemes vastag textíliát vagy blackout anyagot választani, mert ezek nem csak a fényt zárják ki, de jó hőszigetelők is, melyek mind télen, mind nyáron előnyösek.

A függöny színe

A függönyök kiegészítik a szobák dekorációját, így érdemes a harmonikus hatásra törekedned a szín kiválasztásánál. Ha egyedibb hatást szeretnél elérni, akkor a szoba színével kontrasztos színt is választhatsz. Világosabb szobákba pasztellszínek és hideg hatású színek is jól mutatnak, míg árnyékos helyiségekbe válassz meleg hatású árnyalatokat.

Legyen-e rajta minta?

Kis méretű helyiségekbe minta nélküli, vagy apró mintás függönyt válassz, míg nagyobb szobákba merészebb minták is szóba jöhetnek.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu