Blog

Kész függöny vagy egyedi méretre varrás?

2023.10.10 10:11
Kész függöny vagy egyedi méretre varrás?

Az ablakkezelések terén mind a kész, mind a méretre gyártott függönyöknek megvannak az előnyei és a hátrányai. A kész függönyök általában olcsóbbak és könnyebben megtalálhatók, míg a méretre gyártott függönyök bármilyen méretű vagy alakú ablakhoz tökéletesen illeszkednek. Előfordulhat azonban, hogy a kész függönyök nem illeszkednek tökéletesen az ablakhoz, míg a méretre gyártott függönyök általában véve azért drágábbak. Végső soron fontos, hogy mérlegeld az igényeid, mielőtt döntést hoznál, mivel a két lehetőség méterenkénti költsége a választott függöny típusától függően változik.

A kész függönyök előre elkészítettek, míg a méretre gyártott függönyök az ablakidra szabottan készülnek. Ebben a blogbejegyzésben a kész és a méretre gyártott függönyök előnyeit és hátrányait tárgyaljuk, és adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogy mikor érdemes az egyes lehetőségeket választani.

A kész függönyök előnyei
A kész függönyök megvásárlása nagyszerű lehetőség azok számára, akik szeretnének némi pénzt megtakarítani. Általában olcsóbbak, mint a méretre gyártott függönyök, és a legtöbb üzletben vagy akár online is megvásárolhatók.
Ráadásul könnyű megtalálni őket, mivel sok üzlet raktáron tartja őket. A kész függönyök is számos stílusban, színben és szövetben kaphatók, így könnyen találhatsz olyat, ami megfelel az ízlésednek. Ezenkívül általában könnyű őket felszerelni, mivel a legtöbbjük előre rögzített kampókkal vagy gyűrűkkel érkezik.

A kész függönyök hátrányai
A kész függönyök fő hátránya, hogy nem biztos, hogy tökéletesen illeszkednek az ablakaidhoz. Ha furcsa alakú vagy nem standard méretű ablakaid vannak, azaz a szabványos méretnél nagyobb vagy kisebb az ablak, nehézséget okozhat majd, hogy olyan kész függönyt találj , amely megfelelően illeszkedik hozzá. 

A méretre gyártott függönyök előnyei
A méretre szabott függönyök pontosan a te ablakaidra szabottan készülnek. Ez azt jelenti, hogy pontosan olyan méretű és formájú függönyt kaphatsz, amilyenre otthod  bármelyik ablakához szüksége lehet. A méretre gyártott függönyök számos előnnyel is járnak, például a többféle szín és szövetek választéka .
Ezenkívül, mivel egyedi készítésűek, pontosan azt a stílust és dizájnt választhatod ki, amelyiet csak szeretnél. 

A méretre gyártott függönyök hátrányai
A méretre gyártott függönyök fő hátránya, hogy általában drágábbak, mint a kész függönyök. Ez annak köszönhető, hogy elkészítésük több időt és erőfeszítést igényel, mint a kész függönyöké. Ráadásul, mivel egyedi készítésűek, hosszabb időbe telhet, amíg megérkeznek hozzád, mint a kész függönyök.

Amikor a kész függönyök vagy a méteráras méretre gyártott függönyök között döntesz, fontos, hogy figyelembe vedd az igényeidet és, hogy mennyit is szántál rá. Ha gyorsan kell valami, és nem bánod, ha nem tökéletesen illeszkedik, akkor a kész függönyök lehetnek a legjobb választás. Ha azonban olyasmire van szükséged, ami tökéletesen illeszkedik, és jobb szigetelést és fényszabályozást biztosít, akkor a méteráras méretre gyártott függönyök jobb választás lehetnek.

Ha tudunk neked az egyedi méretre varrásban és a megfelelő függöny kiválasztásában segíteni akkor vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben. Függöny Sarok webáruház

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu