Blog

Milyen ágyneműhuzatot vegyek?

2021.09.22 09:11
Milyen ágyneműhuzatot vegyek?

Ágyneműhuzat vásárlása előtt állsz és fejtörést okoz a megfelelő darab kiválasztása? Hidd el, nem vagy egyedül. A mai széles választékban ez nem egy egyszerű feladat. A lakberendezési áruházak és webshopok órási árukészlettel és szezononként változó kollekciókkal várnak, nem csoda, ha halogatod a döntést.

Az, hogy neked milyen ágyneműhuzat jön be, leginkább egyéni preferenciák függvénye. Lássuk, milyen lehetőségeid vannak! - Az ágyneműhuzat egy gyűjtőfogalom, ide tartozik a párnahuzat, a paplanhuzat, és akár a matracvédő huzat is. -

Először is, nézzük mit kell tudni a méretről.

Paplanhuzatból már létezik egy- és kétszemélyes. A legelterjedtebb a klasszikus egyszemélyes, de ha szeretsz egy takaró alatt aludni a pároddal, akkor miért ne választanátok a kétszemélyes paplant? Praktikus és kényelmes. Párnahuzatból is többféle méret van, válassz attól függően, hogy mekkora párnán szeretsz aludni.

Az anyagösszetétel már egy kicsit keményebb dió.

Sokféle anyagból gyártanak ugyanis ágyneműhuzatot: pamut, flanel, len, mikroplüss, mikroszálas, és pamut-szatén kevertszálas, csak hogy néhányat említsünk. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Ha a természetes anyagok kedvelője vagy, akkor a pamut és a len lesz a befutó.

Kényelmes, és pihentető alvás a kellemes tapintású Pamut ágyneműhuzatok segítségével 

Azonban tudnod kell, hogy a len nem olcsó, viszont nagyon tartós, így ez egy befektetésnek is felfogható. Ráadásul a testhőmérsékletre is jó hatással van, nyáron hűt, télen fűt.

A pamut bár könnyen gyűrődik, viszont nagyon jó légáteresztő képességekkel rendelkezik, és finom puha tapintású.

A flanel is pamutból készül egy különleges technika segítségével, így egy kifejezetten puha, bolyhos, meleg anyag válik belőle, ami leginkább téli használatra alkalmas.

 7 részes flanel ágyneműhuzatok ITT »

A mikroflanel egy olyan speciális anyag, ami nem gyűrődik, így nem igényel kifejezett karbantartást, ráadásul színeit is sokáig megőrzi. Tapintása puha és lágy.

A pamut-szatén is anyag is kiváló hőszabályzó tulajdonságokkal rendelkezik, hasonlóan a lenhez télen fűt, nyáron hűt, viszont ellentétben vele, vasalni nem szükséges.

A mikroszálas anyag poliészterből készül, ez tehát 100% műszál. Tapintása viszont puha és rugalmas, kicsit a selyemre emlékeztet. Ha nem vagy fázós típus, akkor megfelelő választás lehet, hiszen elvezeti az izzadságot.


Szerezd be az alkalomhoz illő ágynemű huzatokat! 

Például, ha már újra itt a karácsony akkor itt az idő, hogy a hálószobát is felöltöztesd! 

Egy szép karácsonyi mintás asztalterítő?  A megterített asztalon elhelyezett asztali díszek? Az ablakokra felkerülnek a fenyőágakból, gömbökből készített díszek, és ablakdekorációk? Újra csodálatos fényekkel pompázik majd a feldiszitett fenyőfa?

Vajon mivel lehet még ezt az ünnepi hangulatot fokozni az évnek ebben a legcsodálatosabb időszakában?

Öltöztesd a hálószobát is karácsonyi hangulatba karácsonyi mintás ágyneműkkel!

A hóemberes, mikulásos, rénszarvasos, karácsonyfás és téli mintás ágyneműhuzatok garantáltan hozzáadnak majd a karácsonyi hangulathoz. A karácsonyi ágyneműhuzatok nem csak az ünnepekre való hangolodásban vagy annak fokozásában segíthetnek, hanem remek ajándék ötletként is szolgál, ha olyan ajándékot keresel, ami ráadásul még hasznos is.

Használhatod bátran már december első napjaitól, de ha ragaszkodsz a hagyományokhoz akkor csak advent első napján húzd fel azokat. A gyerekek így már tudni fogják, hogy hamarosan eljön a várva várt karácsony és persze szívesen álomra hajtják majd a fejüket a hóemberkés, rénszarvasos vagy a mikulásos ágyneműhuzatokba bujtatott párnák között.

Ezzel a lakástextillel bátran díszítheted a hálószobádat, és ha ugyan máskor minden reggel be is ágyaztál ezt a szokásodat az ünnepi időszakra akár fel is függesztheted így napközben is gyönyörködhetsz bennük.

Öltöztesd a paplanjaidat és párnáidat karácsonyi ágyneműhuzatokba és garantált lesz a hálóban is a karácsonyi hangulat.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu