Blog

Milyen bútorszövetet válasszak?

2022.01.05 17:00
Milyen bútorszövetet válasszak?

A bútorszövet választására nagy hangsúlyt kell helyezni, hiszem később meghatározhatja az egész helyiség hangulatát, összeképét. Nem mindegy azonban, hogy milyen szempontok alapján választasz. Bútorszövet választásakor az esztétika mellett nagyon fontos szempont a praktikus igények felmérése is. Hiszen lehet, hogy egy szuperül kinéző darabot választasz, ami aztán 1-2 éven belül tönkremegy a használattól, és újra le kell cserélni. Ezért fontos előre átgondolni, hogy milyen használatnak lesz kitéve a szövet, így ennek megfelelően tudsz választani, ami elősegíti az anyag hosszú élettartamát.

Teljesen másra kell figyelni, amennyiben például gyerekek és/vagy kisállatok is vannan a háztartásban. Ilyen esetekben érdemes könnyen tisztítható anyagot választani. Ilyen például a szennytaszító, impregnált szövetek. A levehető huzat is jó megoldás, mert egyszerű levenni és bedobni a mosógépbe, de egy idő után elkezd gyűrődni és csúszkálni a bútoron, nem lesz olyan a hatása, mint az eredeti szöveteknek.

A kényes, könnyen koszolódó anyagokat viszont kerüld, mert meg fog gyűlni velük a bajod. A selyem például hiába gyönyörű, elég egy folt, és máris elrondítja az anyagot, ráadásul könnyen szakad is, így sem a gyerkőcök, sem a macska mellé nem való. A len egy kifejezetten tartósa anyag, azonban a foltok veszélye miatt ne válassz világos színt. Az örök sláger bőr is viszonylag elnyűhetetlen, de az ápolására oda kell figyelni, hogy megőrízze tartósságát. Léteznek már UV-fénynek ellenálló anyagok is, amik egy napfényes szobában, vagy kültéren is bátran használhatók.

Amennyiben sem kisgyerekek, sem kisállatok nem veszélyeztetik a bútoraid épségét, akkor nyugodtan válassz kedved szerint. A nappali kanapéján nagyon szépen mutat például a plüss bársony, vagy a pamut bársony, amit akár fel lehet dobni beleszőtt fémes szálakkal. A választék széles, olyan különleges anyagok közül választhatsz, mint brokát és a gyapjú, textilműbőr. A stílus kiválasztásánál fontos a bútorok és az adott helyiség stílusa is.

Vásárlás előtt mindenképp járj utána az adott anyagnak. Fontos tisztában lenni vele, hogy hogyan kell tisztítani, mennyire viseli meg az idő múlása, veszíthet- e a színéből napfény hatására, stb.

További inspirációkért nézd meg Bútorszövet választékunkat »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu