Blog

Milyen függönyök ajánlottak a konyhába?

2021.01.05 17:00
Milyen függönyök ajánlottak a konyhába?

A konyhába ajánlott függönyök kicsit különböznek, mint a lakás többi részébe javasoltak, mivel más szempontoknak és igényeknek kell megfelelniük.

A konyha egy fontos helyiség, ha olyan szerencsés vagy, hogy ablakkal is rendelkezik a konyhád, akkor fontos, hogy megtaláld a megfelelő függönyt.

Az egyik nagyon szembetűnő különbség, hogy a konyhát nem igazán kell sötétíteni.

Kivéve, ha esetleg TV-zel főzés vagy evés közben, vagy a forró nyári napokon szeretnél árnyékolást a napsugarak ellen. Egyéb esetekben jobb a világosság: jobb természetes fénynél főzni és enni, illetve ha friss, cserepes konyhafűszereket akarsz tartani az ablakpárkányon, akkor a növények is értékelni fogják a természetes fényt.

Tehát leginkább fényáteresztő függönyök ajánlottak a konyhába. Jól mutat pl. az újra virágkorát élő római roló, ami sokféle mintával kapható.

Klasszikus konyhai megoldás még a vitrázs függöny, ami csak félig takarja az ablakot, gyakorlatilag egy pálcára van felfűzött rövid függöny. A vitrázs függöny népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy könnyű levenni, majd mosás után visszatenni a helyére.

Ez nagyon fontos a konyhában, hiszen ebben a helyiségben az ablakok gyakoribb tisztítást igényelnek, mint máshol. Ez akkor is így van, ha a tűzhely nem az ablak mellett van.

Ugyanilyen okok miatt érdemes olyan függönyt választanod, ami nem túl kényes anyagból van, és jól bírja majd a mosást és esetleg a fehérítést is.

Konyhai függönyök nagy választékban a Függöny Sarok webáruházban

Leginkább fényáteresztő függönyök ajánlottak a konyhába.

A konyhában ugyanis nemcsak az ablakok, hanem a függönyök is gyorsabban koszolódnak: a sütés-főzés folyamán felcsapó olajos gőz könnyen megtelepszik az anyagon, ami így gyorsan bekoszolódik.

Nem beszélve a felfröccsenő leves- vagy szószcseppekről, amik könnyen makacs foltokat hagynak a függönyön. Ezért gyakrabban kell tisztítani és esetleg fehéríteni a konyhai függönyöket, mint pl. a nappaliban levőket.

Konyhai függönyök nagy választékban ITT »

Tipp: a szódabikarbóna amellett, hogy tisztít, remek szagtalanító is. A konyhában könnyen ételszaga lesz mindennek, nincs ez másképp a függönyökkel sem. Mosás előtt áztasd szódabikarbónás vízbe a konyhai függönyöket, vagy adagolj a mosáshoz belőle a biztos szagtalanító hatás érdekében.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu