Blog

Milyen függönyök kellenek a szobába?

2021.07.11 08:00
Milyen függönyök kellenek a szobába?

Mielőtt függönyvásárlásra indulsz, gondold át, hogy melyik szobába milyen függönyök lennének ideálisak? Mivel teljesen más típus mutat jól a nappaliban, a hálóban vagy a konyhában, ezért ne akard az egész lakást egyforma függönnyel díszíteni.

A nappaliba például egyértelműen fényáteresztő függönyt érdemes választanod. Itt töltöd a nap nagy részét, itt lehet együtt a család, délután itt lehet ledőlni olvasni kicsit, ezért fontos a harmónia, a lágyan beeső fény. Ha a letisztult formák híve vagy, akkor egy egyszerű fehér fényáteresztő függöny lehet az ideális választás, azonban ha nem ijedsz meg színt vinni a nappaliba, akkor nyugodtan válassz színes típust. Ha fontos, hogy esténként be tudj sötétíteni a tévézéshez, filmezéshez, akkor ne felejts el beszerezni egy sötétítő függönyt sem.

Ezeknek több fajtája van, ha teljes sötétséget akarsz, akkor a fényzáró lesz a megfelelő számodra.

Ha már fényzáró függönyről van szó, akkor térjünk is át a hálószobára. A fényzáróknak ugyanis leginkább a hálóban fogod hasznát venni. Ezeket a függönyöket olyan eljárással készítik, hogy szinte teljes sötétséget tudnak biztosítani. A sötét pedig nagyon fontos a megfelelő, pihentető alváshoz, a nagyvárosok fényszennyezését érdemes ilyen módon kizárni a hálóból.

Természetesen a hálóba is érdemes fényáteresztő függönyt is venni, hogy nappal lágy fény essen be az ablakokon.

Nézzük, milyen függönyök ideálisak a kisebbik szobába, a gyerekek birodalmába? Az előző kombináció (fényáteresztő és fényzáró) a gyerekszobába is ideális választás. A kicsik alvásához is fontos az éjjeli sötét, nappal pedig a kellemes szűrt fény az ideális.

Szerencsére nagy a választék a gyerekeknek készült, mintás, vidám függönyökből, így a gyerekszoba hangulatához illőt tudsz vásárolni.

Az előző helyiségekkel ellentétben a konyha már más tészta. Itt van a leginkább igénybe véve a függöny, és könnyebben szennyeződik a főzés során felszálló pára miatt. Ezért a konyhaablakba leginkább rolós függöny javasolt, ami strapabíró és könnyen takarítható.

Rolós függöny ideális például tetőtéri ablakokra is, hiszen itt a hagyományos megoldások nem kivitelezhetők.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu