Blog

Milyen függönyt válassz a gyerekszobába?

2020.12.15 17:00
Milyen függönyt válassz a gyerekszobába?

A gyerekszoba mindig egy speciális helyiség lakberendezés szempontjából. Nem a megszokott berendezéseket keressük ide, hiszen más típusú követelményeknek kell megfelelniük a bútoroknak és dekorációs elemeknek, mint a lakás többi részén. Nincs ez másképp a függönyökkel sem.

Nézzük, milyen függönyt válassz a gyerekszobába.

Mindenekelőtt, strapabírót. Ne a gyerekszobába tartogasd a nagyi csipkefüggönyét, hidd el, nem éri meg. Olyat válassz, ami bírni fogja a gyűrődést, ráncigálást, esetleg szakadásokat, vagy épp azt, ha nincs idő gyakran kimosni. Éppen ezért az is fontos, hogy lehetőleg ne egy porfogót akassz a gyerekszoba ablakába.

A praktikusság is lényeges, így olyat válassz, ami nehezen koszolódik és hamar szárad, így kevesebb idő lesz egy-egy nagytakarítás.

A gyerekszobában általában minden mesefigurás, színes, vidám mintás. Ha szeretnéd, függönyből is választhatsz olyat, amin gyerekeknek való minták vannak. Mint pl a nagyon népszerű Disney mese hősök függönyökből.

A nagyobbacska gyerekek viszont már nem értékelik majd annyira a mesefigurás függönyt, így kénytelen leszel nekik valami "komolyabbat" venni. Ezért náluk már érdemes elgondolkozni egy semleges vagy nem annyira mintás függönyön, és ezt már rögtön a gyerekszoba berendezésekor, amit igy nem kell pár éven belül lecserélned.

A gyerekszobába nem érdemes hófehér függönyt választanod, mert nagyon hamar meg fog látszódni rajta minden. Válassz inkább valami vidám színt, de a jövőbeli testvéri konfliktusok elkerülése érdekében ügyelj rá, hogy ne legyen se túl lányos, se túl fiús.

Amikor azon gondolkozol, hogy milyen függönyt válassz a gyerekszobába, akkor azt is át kell gondolnod, hogy mennyi fényt szeretnél beengedni a helyiségbe.

Ha nincs redőny az ablakon, akkor egy sötétítő mindenképp elkél, hiszen a kisbabák is igénylik a sötétet éjszaka.

Redőnyös ablakra nem feltétlen kell a sötétítő. Nappal viszont fontos, hogy ne tűzzön be a nap, de valamennyi fény azért jusson a szobába, így a finoman fényáteresztő függönyök felé érdemes elindulni. Persze ez a gyerekszoba fekvésétől is függ, nyilván ha délre néznek az ablakok, számítanod kell erős napsütésre, míg északi oldalon kevesebb árnyékolásra lesz szükség.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu