Blog

Sötétítő függöny anyagok

2021.03.06 11:43
Sötétítő függöny anyagok

Legkedveltebb sötétítő függöny anyagok a teljesség igénye nélkül: taft, szatén, brokát, vászon, damaszt

A sötétítő függönyök között meg kell említenünk a dim out és a black out függönyöket, melyek között az a különbség, hogy a dim out függöny kissé fényáteresztő , úgy 75%ban sötétít, a black out, mint neve is mutatja nagyon jól szűr, szinte 100%ban sötétít. 

Néhány további tudnivaló a sötétítő függöny anyagokról:

Taft: organzához hasonló, fényes és színe játszó hatást kelt, de annál sokkal sűrűbb szövésű, és keményebb anyag. Pont a keménységének köszönhetően jól használható dekorációs céllal.

Szatén: finom tapintású, elegáns hatású fényes anyag, mely készülhet vékonyabb vagy sűrűbb szövéssel is. Anyagának esése lágyítja a környezetét.

Brokát: valójában selyem szövet kiemelkedő, nagyobb mintázattal. Igazán elegáns hatást kelt, de nagy mintája korlátozott felhasználást enged. Vasalást igénylő szövet.

Vászon: természetes len alapanyagból készült, nagy szilárdságú, s kevésbé nyúlékony anyag, így felhasználás elött érdemes kimosni. Sokféle mintázattal kapható, igen elterjedt a használata sokféle felhasználási lehetősége miatt.

Damaszt: inkább keményebb anyag, jól formázható, s ami érdekessége, hogy mindkét oldalán is használható, akár a fényesebb, akár a matt oldalát használhatjuk.

Nézd meg sötétítő függöny kinálatunkat »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu