Blog

Milyenek a modern függönyök?

2020.12.17 17:10
Milyenek a modern függönyök?

Manapság a minimál berendezésű. modern nappalikba nem kis kihívás megtalálni a megfelelő függönyt. A régen divatos csipkék szóba sem jöhetnek, fontos, hogy elegáns legyen, öltöztesse a nappalit, ugyanakkor lássa el a funkcióját is: lehessen vele sötétíteni. Milyenek tehát a modern függönyök?

Kezdjük a lapfüggönyökkel!

Zseniális találmány a modern stílusú, vagy minimalista dizájnnal berendezett helyiségek függönyzésére. Anyaguk készülhet bármilyen textilből, lehetnek fényáteresztőek vagy sötétítő anyagból is. Bármilyen mintázatú anyagból varrhatóak, így szabad a kezed, ha tervezésről van szó.

Az sem kell, hogy egyformák legyenek, elég ha passzolnak egymáshoz és a berendezéshez. Állhatnak szélesebb, vagy keskenyebb lapokból is, és jól mutatnak a plafontól a földig tartó darabok. Egymás mögé síneken csúsztathatók be, kezelésük egyszerű.

Egy másik praktikus, megoldás a római roló.

Ez ugyan és régebbi találmány, ugyanakkor modern helyiségekhez is kiválóan illik. Egyszerű, klasszikus fazonja, könnyű kezelhetősége és kis anyagigénye teszi népszerűvé.

Könnyen kialakítható belőle árnyékoló vagy fényáteresztő függöny is. Kialakítássának szerencsére csak a képzelet szab határt: a rolók díszíthetők csíkokkal, vagy alul-felül különböző anyagokkal. Ezért is illik a modern helyiségekbe, mert tetszőlegesen díszíthető, a teljesen minimalista stílustól kezdve az egészen díszesig, szinte minden jól áll neki. Tervezéskor fontos azonban figyelembe venni, hogy a római roló teljesen felhúzott állapotban belóghat az ablak elé.

A modern függönyök harmadik nagy csoportját a roletták, vagy feszített rolók alkotják.

Leeresztve hasonlítanak a lapfüggönyökre, azzal a különbséggel, hogy a rolettk feltekerhetőek. Felül egy hengerre tekeredik fel az anyag, míg leengedve egy vízszintes nehezék tartja kisimulva azt. Kaphatóak letisztult darabok csakúgy, mint mintásak.

Anyaga viszont speciális, a hagyományos függönyanyagok itt nem állják meg a helyüket. Különösen praktikus megoldás tetőtéri ablakokra szerelni, vagy panorámaablakra, ha néha szeretnél sötétíteni, de egyébként nem akarod, hogy bármi is zavarja a kilátást. A roletta egyre inkább elterjed, így már akár színátmenetes fazont is választhatsz, ami igazán feldobja bármelyik nappalit. Kezelése történhet gyöngylánccal, tekerőkarral, de létezik már motoros roletta is.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu