Blog

Organza függöny: különleges dekoranyag

2021.06.25 16:00
Organza függöny: különleges dekoranyag

Az organza függöny anyagok igazán különlegesek több szempontból is. Speciális anyaguknak köszönhetően remekül díszítik az ablakokat, elegáns és mégis könnyed, játékos hatást keltenek a nappaliban, a hálóban, vagy akár az irodában.

Az organzát eredetileg estélyi, báli ruhákhoz és menyasszonyi ruhakölteményekhez használták, függönyként való alkalmazása nemrég terjedt csak el. És milyen szerencse, hogy elterjedt! Új utakat nyitva így a lakberendezés, lakásdekor témakörben.

Az anyag eredetileg selyemből készült. Ma már leginkább szintetikus szálakat használnak a szövéséhez, de megtalálhatóak még selyemből készült darabok is. A szövet különlegessége, hogy két különböző színű fonalból áll össze, így egyedülálló színjátszó hatást kelt az anyag. Érdekességét növeli, hogy az organza egy könnyed, áttetsző és fényes anyag, így az összhatás egészen elképesztő tud lenni a színeknek és a fénynek köszönhetően. Ezt a különleges képességét kihasználva remekül használható dekorációs anyagként.

Az organza függöny nagyon jól mutat például a nappaliban, vagy a hálóban, remekül kiemeli és díszíti az ablakot. Érdemes olyat választanod, ami harmonizál a helyiség színeivel, de ha vagányabb hatásra vágysz, akkor akár eltérő színeket is választhatsz. Mivel az anyagot a gyártás során szorosan szövik, ezért kicsit merevebb, mint a hagyományos függönyök, de így is remekül mutat.

Bár az anyag különleges, kezelése ugyanúgy működik, mint a legtöbb függönynek. Tisztítása, mosása viszonylag egyszerű. A minőségi anyagok nem mennek tönkre mosás, vasalás során, így érdemes megbízható helyen vásárolni. Mint a legtöbb függöny, az organza is kézzel vagy gépben kímélő fokozaton mosható, maximum 30 fokon. Centrifugát ne használj, mert nagyon gyűrött lesz az anyag.

A szárítógép szintén árthat a függönynek, ezért inkább szárítsd a karnisra felakasztva, vagy vízszintesen fektetve, így a vékony anyag könnyen és biztonságosan megszárad. Vasalni ajánlott a szebb hatás érdekében. Ezt mérsékelten meleg vasalóval tedd, finoman egyengetve a gyűrődéseket.

Az organza tehát egy igazán különleges anyag, ami izgalmas színeivel és könnyed megjelenésével dekorálja a lakást és otthonossá teszi a különböző helyiségeket.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu