Blog

Sötétítő függöny kiegészítők: az összefogó

2021.06.12 10:50
Sötétítő függöny kiegészítők: az összefogó

Felkerült otthonra az új sötétítő függöny, de összefogó még nincs? Akkor itt az ideje beszerezned! Akkor is jó megoldás, ha a régi függönyöket dobnád fel valami vagány megoldással. Nézzük, mire is jó ez a kiegészítő!

Már régebben is használtak függöny összekötőket, amikor a függönyök kizárólag a hatalmas ablakok sötétítésre szolgáltak. Az összekötő abban segített, hogy nap közben össze tudják fogni a függönyt a falba rögzített kampó segítségével, hogy nappal be tudják engedni a fényt. Ma viszont a sötétítőknek már eggyel több funkciója van, mint a fény kizárása.

A függönyök dekorálnak, öltöztetik a hálót vagy a nappalit. Ennek megfelelően a függöny összekötők szerepe is tágabb lett: dekorálni a függönyt, kiegészíteni, díszíteni azt, így dekorálni egyben a szobát is.

Miért használnál a függöny anyagából készült egyszerű összekötőt, amikor számtalan anyag és minta közül választhatsz? Kedvedre dekorálhatod így a lakást, akár cserélgetheted is az összekötőket évszaknak, vagy alkalomnak megfelelően. Arról nem is beszélve, hogy egy kreatív kiegészítővel a régebbi, egyszerű függönyöket is fel tudod dobni, és egészen új megjelenést tudsz nekik kölcsönözni.

Emellett a legegyszerűbb sötétítő függöny is egyedi és praktikus lesz egy összefogó segítségével. Hiszen amellett, hogy különleges anyagokat és mintákat használhatsz a függöny összefogására, változtathatod a ráncolást is.

Téli sötétebb napokon egészen össze tudod kötni a sötétítőt, míg nyáron lehet, hogy több árnyékot szeretnél majd, ezért félig behúzva rögzítenéd a függönyt. Ez mind könnyen változtatható például mágneses vagy megkötős függönyösszefogó segítségével.

A mágneses megoldással akár alulról felfelé is összefoghatod az egyébként földig érő függönyöket, nem muszáj csak függőleges megoldásokban gondolkodnod. Az összekötők használatának csak a kreativitásod szab határt!

A függönynek, a szoba stílusának és az ízlésednek megfelelően választhatsz fémből, műanyagból vagy fából készült összekötőt is, vagy használhatsz klasszikus rojtos anyagot a nehéz, hosszú függönyök összekötésére. Az összefogót díszíthetik gyöngyök vagy szalagok, de lehet akár gombbal is rögzíteni.

A gyerekszoba miatt sem kell aggódnod, óriási a választék a mesefigurás, gyerekeknek való kiegészítőkből.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu