Blog

Sötétítő függöny – milyen színűt válassz?

2022.12.09 18:00
Sötétítő függöny – milyen színűt válassz?

Sötétítő függöny vásárlásakor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen színű legyen az anyag. Fontos, hogy a szín tükrözze a szoba hangulatát, ne üssön el a bútorok, berendezés színétől

Azt is figyelembe kell venni, hogy nem minden típusú sötétítő kapható színes változatban. Leginkább a black out anyagok azok, amik színesek, mert speciális anyaguk miatt a színes változat is remekül kizárja a fényt.

A dim out vagy black out függönyök olyan sűrű szövésű textilből készülnek, amik nem engedik áthatolni a fényt. Többféle színváltozat létezik az egyszerű bézstől kezdve a narancssárgáig.

A bézs változat melegséget áraszt, remekül mutat világos színekkel berendezett, természetes árnyalatú lakásokban. Fehér fényáteresztő függönnyel párosítva otthonosságot, lágy hangulatot áraszt. Létezik szürke változat is. Ez egy fokkal komolyabb, és talán hűvösebb is, mint a bézs. Nagyon jól kombinálható viszont élénk színekkel. Komolysága miatt akár irodákba, hivatalokba is jó választás lehet.

A kék szín is a hideg árnyalatok közé tartozik, viszont nyugodtságot sugároz, ezért hálószobába kifejezetten előnyös választás, mert hozzájárulhat a nyugodt alváshoz. Kiemeli az ablakot, keretet ad neki, és szintén jól mutat fehér fényáteresztő függönnyel.

Ennek ellentéte a piros. Bár elsőre szokatlannak tűnhet piros függönyt választani, de vannak olyan helyiségek, ahol kifejezetten jól mutat. Például konyhában remekül alkalmazható, ráadásul a vörös árnyalatok jót tesznek az étvágynak is! A harmóniát segítheted azzal, ha visszaköszön valahol a piros szín, például a fali csempén, tányéralátéteken. Persze nem kell az egész konyhának vörösben úsznia, ki kell tapasztalni az arányokat.

A zöld színű sötétítő függöny remekül megy természetes hatású, pl. rattan/natúr fa bútorokkal berendezett helyiségekbe. Természetes hatása van, és harmonizál a szobanövényekkel. Kiemeli a fehér, világos falat és nyílászárókat. Friss, egészséges, természetes hatást nyújt, nappaliba ajánlott.

Végezetül a narancssárga: vidám, élettel teli szín, mégis szokatlan lehet, ha függönyről köszön vissza ránk. Pedig nappaliba, gyerekszobába, vagy sötétebb északi fekvésű szobákba tökéletes választás lehet, energikus és motiváló hangulatot áraszt magából.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu