Blog

Szép függönyök olcsón

2020.10.30 15:00
Szép függönyök olcsón

Szép függönyök pénztárcabarát módon is beszerezhetők, nem feltétlenül kell mélyen a zsebedbe nyúlnod ahhoz, ha ízléses és mutatós textíliákkal szeretnéd otthonosabbá varázsolni a lakásod. Olcsó szép függönyök között is válogathatsz a kínálatunkban

Milyen a jó függöny?

A függöny akkor számít jónak, ha tartós, és ellátja a funkcióját. Ez legtöbbször az jelenti, hogy vagy a beszűrődő fény mennyiségét blokkolja a kívánt mennyiségben, vagy megakadályozza, hogy idegenek belássanak a lakásba és az ott élők életébe.

Mitől szép egy függöny?

Ez elsősorban ízlés kérdése. Lehet, hogy az adott darab álmaid függönye, míg barátnődnek eszébe sem jutna azt használni, mivel nem illik bele az otthona stílusába. Bár a személyes preferencia sokat számít, azért van néhány kitétel, amit figyelembe véve nem nyúlhatsz nagyon mellé függönyvásárláskor.

A szép függöny harmonikusan illeszkedik a berendezésekhez, jó hangulatot kölcsönöz a szobának. Kisebb helyiségben a függöny mintája ne legyen túl nagy vagy vízszintes, míg egy nagy belmagasságú nappaliba bátran választhatsz nagy mintás textíliát is. A színvilág és a minta kiválasztásakor érdemes átgondolni, hogy milyen hangulatot szeretnél a szobába csempészni. Ha a szoba világos, akkor akár hideg, akár meleg színek jól mutathatnak, míg egy sötétebb helyiségbe hideg színű függöny borongós hatást kelthet.

szép függönyök konyhába

A konyhába is szépnek kell lennie a függönyöknek.

A különböző anyagok eltérő kezelést, mosási hőfokot és legtöbbször vasalást igényelnek. Míg az organza anyagú textíliák alacsony hőfokú, kímélő programmal moshatóak csak, formatartóak és tartósak.  Ha nem szeretnél túl sokat a függönyök tisztításával bíbelődni, akkor érdemes a könnyebben kezelhető, alig gyűrődő, például voile anyagból készült, vagy vasalást nem igénylő Jacquard anyagokból készült termékek között nézelődnöd.

A drága függöny nem mindig szebb vagy praktikusabb

És vice versa. Az ár nem egyenesen arányos a függöny szépségével, elsősorban annak anyagától, méretétől és mintázatától függ. Fontos figyelembe venni azt is, hogy nem minden anyag passzol egyformán adott lakásba. A sötétítő blackout függönyök általában drágábbak, mint a fényátengedőbb társaik, de legtöbb esetben nem cserélhető fel a kettő. Fontos kompromisszumot találni a megfelelő ár, funkció és megjelenés között.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu