Blog

Térelválasztó függöny a lakásban

2022.07.12 18:00
Térelválasztó függöny a lakásban

A lakberendezésben az az izgalmas, hogy kreatív lehetsz, új megoldásokat próbálhatsz ki, sőt tulajdonképpen új tereket hozhatsz létre a lakáson belül bizonyos eszközök segítségével. Az egyik ilyen nagyszerű eszköz a térelválasztó függöny. Bizony, függönyt nem csak ablakra tehetsz! Nagyszerű megoldás lehet, ha le kell választanod egy részt az otthonodból.

Nézzük, mikor lehet szükséges térelválasztó függöny igénybevételére. Mint a neve is mutatja, leginkább akkor, ha szükséged van egy tér elválasztására.

Ez leginkább kisebb lakásokban, stúdiókban lehet nagyon célszerű és hasznos megoldás. Modern, kis méretű lakásokban sokszor tapasztalható, hogy egy légterű a háló és a nappali. Ilyen esetben például remek választás a hálót elválasztani, ám ehhez nem kell falat felhúzni, elég lehet egy szép, igényes függöny is, ami a plafontól a padlóig elválasztja a teret.

A mai home office-os időkben arra is szükséged lehet, hogy létrehozz egy kis irodasarkot otthon, ami ha egy légtérben is van a nappalival, de valahogy mégis el szeretnéd választani.

Erre is kiváló megoldás a térelválasztó függöny. Léteznek olyan anyagok is, amik hőszigetelnek. Segítségükkel elválaszthatod a fűtött területeket azoktól, amik nem igényelnek fűtést, így növelve a fűtés hatékonyságát és csökkentve a fűtésszámlát.

Nézzük, milyenek is ezek a függönyök. Többek között választhatsz lapfüggönyt, spagetti függönyt, vagy ráncolt függönyt is. A lapfüggöny kiválóan alkalmazható nagy terek megbontására, modern, fiatalos lakásokban. A spagetti függöny egy izgalmas, nem megszokott megoldás, mégis nagyon divatos.

Lehet színes vagy klasszikus fekete vagy fehér, áttetszőségével különleges hangulatot teremt a helyiségben. Kapható belőle 5-6 méter hosszú változat is, ami kiválóan alkalmazható nagy belmagasság esetén. A ráncolt függöny lehet nehezebb anyagból is, ami egyáltalán nem áttetsző, így biztosan minden rejtve marad mögötte. Ezt alkalmazhatod jelképes térelválasztóként is, két oldalra dísznek.

A térelválasztók felszereléséhez szükséged lesz egy panelfüggöny tartóra, amit a plafonra tudsz rögzíteni. Mindig figyelj a teherbírásra, mert nem mindegy, hogy egy könnyű, áttetsző spagetti függönyt, vagy egy nehéz sötétítőt szeretnél ráakasztani.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.


 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu