Blog

Milyen függönyök ajánlottak a konyhába?

A konyhába ajánlott függönyök kicsit különböznek, mint a lakás többi részébe javasoltak, mivel más szempontoknak és igényeknek kell megfelelniük.

A konyha egy fontos helyiség, ha olyan szerencsés vagy, hogy ablakkal is rendelkezik a konyhád, akkor fontos, hogy megtaláld a megfelelő függönyt.

Függöny javítása házilag

Minden háztartásban előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek, ez alól a függönyök sem kivételek. Könnyen szakadhatnak, bomolhatnak, a behúzó varrásáról nem is beszélve.

A függöny javítása házilag nem is olyan egyszerű dolog. Viszont mivel a függönyvásárlás nem olcsó mulatság, ezért érdemes a már meglévők javításába időt és energiát fektetni, ha még menthetők. Sajnos ugyanis nem lehet mindent megjavítani. Egy nagy szakadást, ami látható helyen van, nem igazán érdemes elkezdeni foltozgatni, mert nem lesz szép. Ilyenkor irány a függöny áruház vagy bolt, és mehet a csere.

Viszont ha alul megbomlik a szegés, mert beleakadt valamibe, akkor még ne szaladj a méteráru boltba, mert még simán menthető a dolog!

Milyenek a modern függönyök?

Manapság a minimál berendezésű. modern nappalikba nem kis kihívás megtalálni a megfelelő függönyt. A régen divatos csipkék szóba sem jöhetnek, fontos, hogy elegáns legyen, öltöztesse a nappalit, ugyanakkor lássa el a funkcióját is: lehessen vele sötétíteni. Milyenek tehát a modern függönyök?

Milyen függönyt válassz a gyerekszobába?

A gyerekszoba mindig egy speciális helyiség lakberendezés szempontjából. Nem a megszokott berendezéseket keressük ide, hiszen más típusú követelményeknek kell megfelelniük a bútoroknak és dekorációs elemeknek, mint a lakás többi részén. Nincs ez másképp a függönyökkel sem.

Nézzük, milyen függönyt válassz a gyerekszobába.

A nappali függöny – hogyan válassz

Függönyválasztás előtt állsz? Esetleg újradekoráltad a nappalit, és jó lenne egy hozzáillő függöny?

A nappali függöny kiválasztása egy fontos lépés, hiszen időnk egy igen nagy részét a nappaliban töltjük, fontos a kellemes hangulat és a szép kiegészítők.

Függöny kikötők és behúzók – hogyan válassz?

Amennyiben már kiválasztottad a megvásárolni függönyt függönyöket és a karnist, még hátravan egy fontos lépés: a függöny kikötők és behúzók kiválasztása.

Függönymosás: mire figyelj?

Vannak, akik szerint a függönyöket nem kell gyakran mosni, pedig meglepően sok szennyeződést és port képesek felvenni. Praktikus, ha azzal számolsz, hogy ahányszor ablaktisztításra adod a fejed, nekiesel a függönyeidnek is.

A függönymosás nem annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolnád. Néhány fontos tudnivalóra érdemes azonban odafigyelni, hogy biztosan ne essen baja a kényes anyagoknak.

Függöny felrakás egyszerűen

A függönyök nem mennek ki a divatból. Díszíthetnek nappalit, hálót, konyhát, lehetnek díszesek vagy egyszerűek, hosszúak vagy rövidek, ott a helyük minden lakásban. A függöny felrakás viszont nem kis feladat, lássuk, hogy tudod megoldani egyszerűen!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu